Minulý víkend jsem narazil na zajímavou online sessionu se zkušenými závodníky, kteří umí potrestat sebemenší chybu. V sessioně jsem odjel několik závodů, ale dva nejzajímavější závody byly ve voze BMW M1 Procar. Jedná se o závodní auto z roku 1981, takže jde o poctivý kus závodní techniky bez asistenčních systému jako jsou ABS, kontrola trakce atd. Už tento fakt dává tušit, že nebude nouze o řešení krizových situací a kontra volantem bude na denním pořádku.



Technické parametry:

Motor:3.453L R6
Výkon:485k
Váha:1 020kg
Maximální rychlost:333km/h
Zrychlení:4.30s

Silverstone International

Nejdříve jsme s BMW M1 Procar zamířili na okruh Silverstone International (první video). Opět se mě potvrdilo, že neumím jezdit kvalifikaci a startoval jsem až z pátého místa (celkově nás závodilo devět). Po kvalifikaci opustili závod dva hráči, takže nás zbylo sedm. Ale i tak to byl vzrušující závod plný předjíždění a zajímavých momentů (jinými slovy jezdeckých chyb). Při zpětném zhlédnutí videa bych upravil množství chyb na mraky.

Na druhou stranu i ostatní závodníci dělali docela dost chyb a díky dobře naplánované zastávce v boxech se mě podařilo dojet na krásném čtvrtém místě. Mohlo to být i lepší umístění, ale pro mě byl tento závod skvělá a napínavá zábava.

Sakito Sprint

Po závodě na okruhu Silverstone jsme zamířili do Japonska na okruh Sakitto Sprint. S autem jsem se už sžil a kvalifikace nedopadla úplně špatně. Startoval jsem z třetího místa, což byl v nabité konkurenci hezký výsledek. Po startu jsem vybojoval druhou pozici, ale vlastní chybou (zkrácení tratě) jsem o ni přišel ještě v prvním kole, abych ji mohl ve druhém vybojovat zpět. Pak už se na pořadí (alespoň tom mém) nic neměnilo a podařilo se mě dojet na krásném druhém místě.

Chvilkama jsem se snažil bojovat i o první příčku, ale bylo  to docela riskantní, takže jsem se snažil si udržet druhou pozici. Odměnou mě bylo dosažení indexu bezpečnosti „S“, na který jsem se nemohl dlouhou dobu dostat.


BMW M1 Procar na okruhu Silverstone International:

 

BMW M1 Procar na okruhu Sakitto Sprint:

 

BMW M1 Procar na okruhu Sakitto Sprint – Trackside pohled:

 

 

Autor Mars
Uveřejněno
Zobrazení 727

Readers comments

Komentáře

Bez Komentářů

Zanechat Reakci

iRacing

Nejnovější příspěvky

Twitter

Could not authenticate you.