Dnes se podíváme na další zajímavé auto – Caterham Seven 620 R. S tímto autem jsem odjel dva nebo tři závody a opět jsem se nenudil. Ačkoli se jedná o nové auto, tak nemá žádné asistenční systémy, dokonce ani ABS. Je určené pro čirou radost z jízdy. Můžu potvrdit, že v závodě jsem se nenudil. Výkonnostní parametry jsou perfektní a vlastně v celé skupině „Road D“ nemá konkurenci. Žádný jiný vůz z této kategorie mu nestačil.



Na druhou stranu uřídit tento závoďák nebylo vůbec jednoduché až jsem měl občas pocit, že se mě snaží zabít. Koneckonců ve většině článků o skutečném vozu Caterham Seven 620 R se dočtete, že na jeho řízení potřebuje hodně odvahy. Výkonu má na rozdávání a při jakémkoli nadlehčení zadní nápravy má tendenci jít od přetáčivého smyku. Každopádně, já si závody opět náramně užil a jako bonus vznikla zajímavá videa plná soubojů, smyků i nehod.


Technické parametry:

Motor:2.0L R4
Výkon:310k
Váha:602kg
Maximální rychlost:249km/h
Zrychlení:2.8s

Brands Hatch Indy

První závod se odehrával na okruhu Brands Hatch Indy. Musel jsem si na auto trochu zvykat a ve výhledu mě hrozně vadilo „vnitřní“ zpětné zrcátko, které kvůli absenci střechy bylo připevněno uprostřed palubní desky, ale nakonec se dalo zvyknout i na omezený výhled. Jak už u mě bývá zvykem, kvalifikace nedopadla moc dobře a startoval jsem z osmého místa. Hned v první zatáčce mě nějaký dobrák zezadu popostrčil, takže jsem skončil mimo trať a propadl se až na jedenáctou příčku.

Stíhací jízda mohla začít. Po pár zatáčkách se mě podařilo dojet prvního protivníka, který ale měl jiné auto ze skupiny „Road D“ a jen to dokazuje, že  v „Road D“ nemá Caterham Seven 620 R žádnou konkurenci. Dojet ostatní v Caterhamu už nebylo tak jednoduché, ale ostrou jízdou na hraně se mě podařilo postupně probojovat až konečné šesté místo. Byl to skvělý závod se spoustou předjíždění a soubojů. Dokonce jsem v devátém kole ve třetí zatáčce jel jen po dvou kolech (ve videu čas 07:10).

 

Caterham Seven 620 R na okruhu Brands Hatch Indy:

 

Oulton Park International

Ve druhém závodě jsme se přesunuli na okruh Oulton Park International. Už jsem se s autem trošku sžil, takže tentokrát jsem startoval z pátého místa. První půlka závodu byla spíše klidnější a moc zajímavého se nedělo. Za to v druhé půlce závodu jsem se několika vlastními chybami připravil o pár příček a nakonec jsem dojel až na konečné sedmé pozici. To ale nic nemění na tom, že jsem si závodění s tímto autem užil.

Z tohoto závodu jsem připravil hned tři videa – první je trackside pohled s menším oknem obsahující VR pohled z vozu, druhý je samostatný VR pohled a třetí je samostatný trackside pohled. Budu rád, když mě v komentářích a nebo v průzkumu, který je v prvním videu (00:20) dáte vědět, který typ videí se Vám líbí nejvíce.

 

Caterham Seven 620 R na okruhu Oulton Park International – Trackside pohled s výhledem z auta:

 

Caterham Seven 620 R na okruhu Oulton Park International:

 

Caterham Seven 620 R na okruhu Oulton Park International – Trackside pohled:

 

Autor Mars
Uveřejněno
Zobrazení 980

Readers comments

Komentáře

Bez Komentářů

Zanechat Reakci

iRacing

Nejnovější příspěvky

Twitter

Could not authenticate you.