EVE: Valkyrie – Warzone je hra z prostředí válečných vesmírných lodí plného leteckých soubojů. Připravte se, že budete umírat. A to hodně. Ale nemusíte se bát, protože piloti jsou kloni a tak se budete do boje vracet až do jeho samotného konce. EVE: Valkyrie – Warzone je primárně určena pro hraní s virtuálními brýlemi Oculus Rift, ale v současné době můžete hru hrát i bez brýlí. Připravíte se tím ale o skvělý zážitek z virtuálního prostředí. Nemluvě o ztrátě automatického míření směrem, kterým se podíváte.



EVE: Valkyrie – Warzone nabízí skvělé grafické zpracování včetně efektů. Slušné množství map/bojišť, na kterých se odehrávají bitvy a třináct válečných vesmírných lodí rozdělených do čtyř kategorií – assault (útočné), heavy (těžké), support (podpůrné) a covert (skryté). Výhodou je podpora spousty herních zařízení od klávesnice přes gamepady, Oculus Touch až po joysticky. Poslední zmíněná kategorie je kategorií samou pro sebe. Hrát tuto hru s joystickem je skvělý zážitek a v kombinaci s Oculus Rift je ještě lepší.

SinglePlayer

Trošku horší je to s hrou jednoho hráče, kde si můžete vybrat z několika módů, ale pro většinu hráčů ale bude pravděpodobně zajímavý pouze mód „Survival“. V tomto módě je úkol jediný. Na vybraném bojišti sestřelit co možná největší množství nepřátel přicházejících ve vlnách. V ostatních módech si, s výjimkou tréninkového, nezastřílíte a celkově máte omezenou volnost pohybu. Jedná se spíše o představení bojišť. Koneckonců, hra je primárně cílená na multiplayer.

MultiPlayer

EVE: Valkyrie – Warzone je mířena hlavně na multiplayer, který na rozdíl od hry jednoho hráče, nabízí o mnoho více akce a můžete hrát hned několik online módů hry – Team Deathmatch, Control and Carrier Assault. Krom těchto tří módů je ve hře i mód s doručováním relikvií, ale na oficiálních stránkách hry jsem zmínku o tomto módu nenašel.

Team Deathmatch

Základní mód hry, ve kterém jsou dva týmy bojující proti sobě. Každý tým má omezenou zásobu klonů a tým, který vyčerpá všechny klony prohrává. Při každém sestřelení se týmu odebere ze zásoby jeden klon.

Control

Vychází ze základního módu Team Deathmatch s tím rozdílem, že na bojišti jsou tři kontrolní body, které je potřeba ovládnout/hacknout. Hackování se provádí za pomoci dronů. Stačí se kontrolnímu bodu přiblížit a až budete dostatečně blízko, drona vypustit. Čím více těchto kontrolních bodů ovládnete, tím dříve vyčerpáte zdroje nepřítele a dosáhnete vítězství. Za ničení nepřátelských dronů získáváte body. Body získáváte i v případě, že se Váš dron podílel na ovládnutí kontrolního bodu.

Carrier Assault

Tento mód vychází z předchozího módu Control, ale ovládnutím kontrolních bodů narušíte obranný štít nepřátelské letadlové lodi a můžete zaútočit na její chladící věže. Čas narušení obranného štítu je omezený, takže se snažte být přesní. Podaří-li se Vám zničit všechny chladící věže, můžete zaútočit na jádro lodi a loď zničit. Vyhrává ten tým, kterému se podaří zničit nepřátelskou letadlovou loď. Vyprší-li čas a není zničena ani jedna z lodí, vyhrává tým, který nepřátelskou loď poškodil více.

Doručování relikvií

V tomto módě se někde na bojišti objeví relikvie a Vaším úkolem je relikvii vyzvednout a doručit na jiné místo na bojišti. Vyhrává tým, který doručí šest relikvií.  Vyprší-li čas, vyhrává tým, který doručil více relikvií. Za doručování relikvií získáváte body.

Hodnocení

S EVE: Valkyrie – Warzone určitě neuděláte chybu. Obzvlášť ne, vlastníte-li Oculus Rift, pro který byla hra původně vyvinuta. Hru jsem ze začátku hrál s Oculus Touch, ale chyběla mě přesnost, takže jsem si pořídil joystick „Thrustmaster Flight Hotas X“. Výsledný efekt byl skvělý. Automatické míření díky brýlím Oculus Rift a vysoká přesnost a cit díky joysticku.

Obrovskou výhodou je, že v případě potřeby můžete jednoduše používat více ovládacích zařízení najednou. Při hraní tak není problém používat joystick a v menu se pohybovat pomocí myši nebo Oculus Touch. Na druhou stranu bych uvítal ovládání rychlosti letu. Hra totiž nabízí jenom tři stupně – standardní rychlost, pomalá a rychlá. Zároveň by se mě velice líbila možnost vybrat si v multiplayeru mód hry. Takto mě hra připojí k náhodnému módu hry.


Tady je jedno z mých prvních videí:

 

9.2

Good

Klady

  • Hratelnost
  • Grafika
  • Podpora herních zařízení
  • Virtuální realita

Bad

Zápory

  • Ovládání rychlosti letu
  • Nemožnost volby módu v multiplayeru
Autor Mars
Uveřejněno
Zobrazení 621

Readers comments

Komentáře

Bez Komentářů

Zanechat Reakci

iRacing

Nejnovější příspěvky

Twitter

Could not authenticate you.